Να στείλετε μήνυμα
προϊόντα
Νέα
Σπίτι > Νέα >
Εταιρικές ειδήσεις Πώς να επιλέξει την ονομαστική διατομική περιοχή του καλωδίου;
Επαφές
Επαφές: Miss. Linda Yang
Φαξ: 86-371-61286032
Επικοινωνήστε τώρα
Μας ταχυδρομήστε

Πώς να επιλέξει την ονομαστική διατομική περιοχή του καλωδίου;

2021-10-12
Latest company news about Πώς να επιλέξει την ονομαστική διατομική περιοχή του καλωδίου;

1. Επιλέξτε τη διατομική περιοχή καλωδίων σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη επιτρεπόμενη ικανότητα τρέχων-μεταφοράς

1.1 προκειμένου να εξασφαλιστούν η ασφάλεια και η ζωή υπηρεσιών του καλωδίου, η θερμοκρασία του καλωδίου μετά από δεν πρέπει δύναμη-επάνω να υπερβεί τη διευκρινισμένη μακροπρόθεσμη επιτρεπόμενη θερμοκρασία εργασίας. Η θερμοκρασία είναι 70 βαθμοί γιατί το πολυβινυλικό χλωρίδιο μόνωσε τα καλώδια και 90 βαθμοί για XLPE μόνωσαν τα καλώδια. Σύμφωνα με αυτήν την αρχή, είναι πολύ απλό να ανατρεχτεί ο πίνακας και να επιλέξει το καλώδιο.

1.2 παραδείγματα:

Ένα ορισμένο εργοστάσιο έχει μια ικανότητα μετασχηματιστών 2500KVa και χρησιμοποιεί την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 10KV. Εάν μονωμένα τα XLPE καλώδια χρησιμοποιούνται για να βάλουν στη γέφυρα, ποια είναι η διατομική περιοχή του καλωδίου;

Βήμα 1: Υπολογίστε το εκτιμημένο τρέχον 2500/10.5/1.732=137A

Βήμα 2: Ελέγξτε το εγχειρίδιο επιλογής καλωδίων για να ξέρετε

Yjv-8.7/10kv-3X25 η τρέχουσα ικανότητα μεταφοράς είναι 120A

Yjv-8.7/10kv-3X35 η τρέχουσα ικανότητα μεταφοράς είναι 140A

Βήμα 3: Επιλέξτε yjv-8.7/10kv-3X35 με μια ικανότητα μεταφοράς καλωδίων μεγαλύτερη από 137A, το οποίο μπορεί θεωρητικά να καλύψει τις απαιτήσεις. Σημείωση: Αυτή η μέθοδος δεν εξετάζει τις απαιτήσεις της δυναμικής σταθερότητας και της θερμικής σταθερότητας.

2. Επιλέξτε τη διατομική περιοχή καλωδίων σύμφωνα με την οικονομική πυκνότητα ρεύματος

Απλά καταλάβετε την οικονομική πυκνότητα ρεύματος. Η διατομική περιοχή του καλωδίου έχει επιπτώσεις στην απώλεια επένδυσης και δύναμης γραμμών. Προκειμένου να σωθεί η επένδυση, αναμένεται ότι η διατομική περιοχή καλωδίων πρέπει να είναι μικρότερη προκειμένου να μειωθεί η απώλεια δύναμης, αναμένεται ότι η διατομική περιοχή καλωδίων πρέπει να είναι μεγαλύτερη με βάση τις ανωτέρω εκτιμήσεις, καθορίστε ότι ο λογικός η διατομική περιοχή του καλωδίου καλείται οικονομική διατομική περιοχή, και η αντίστοιχη πυκνότητα ρεύματος καλείται οικονομική πυκνότητα ρεύματος.
3. Επιλέξτε τη διατομική περιοχή καλωδίων σύμφωνα με την πτώση τάσης του πλέγματος ισχύος

Όταν χρησιμοποιούμε την πρώτη και δεύτερες μέθοδοι για να επιλέξει τη διατομική περιοχή του καλωδίου, εάν το καλώδιο είναι πολύ μακρύ, μια ορισμένη πτώση τάσης θα εμφανιστεί κατά τη λειτουργία και ξεκίνημα, και η τάση από την πλευρά συσκευών θα είναι κάτω από μια ορισμένη σειρά, η οποία θα αναγκάσει τη συσκευή για να θερμάνει επάνω.
4. Επιλέξτε τη διατομική περιοχή του καλωδίου σύμφωνα με το θερμικό συντελεστή σταθερότητας (δηλαδή επιλέξτε τη διατομική περιοχή του καλωδίου σύμφωνα με το ρεύμα βραχυκυκλώματος)

4.1 όταν το καλώδιο 0.4KV προστατεύεται από έναν διακόπτη αέρα, το γενικό καλώδιο μπορεί να καλύψει τις θερμικές απαιτήσεις σταθερότητας, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ελεγχθεί σύμφωνα με αυτήν την μέθοδο.

4.2 για τα καλώδια επάνω από 6KV, μετά από να επιλέξετε τη διατομική περιοχή του καλωδίου που χρησιμοποιεί την ανωτέρω μέθοδο, πρέπει να ελέγξετε εάν καλύπτει τις θερμικές απαιτήσεις σταθερότητας σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο. Εάν δεν καλύπτει τις απαιτήσεις, επιλέξτε μια μεγαλύτερη διατομική περιοχή.
Τύπος: Smin=Id×√Ti/C

Μεταξύ τους, το Tj είναι ο σπάζοντας χρόνος του διακόπτη, που είναι 0.25S, Γ είναι ο θερμικός συντελεστής σταθερότητας του καλωδίου, το οποίο είναι 80, και η ταυτότητα είναι η τριφασική τρέχουσα αξία βραχυκυκλώματος του συστήματος.

Παραδείγματος χάριν: όταν το ρεύμα βραχυκυκλώματος συστημάτων είναι 18KA, πώς να επιλέξει τη διατομική περιοχή καλωδίων.

Smin=18000×√0.25/80=112.5

Συμπέρασμα: Εάν το ρεύμα βραχυκυκλώματος συστημάτων φθάνει σε 18KA, ακόμα κι αν το εκτιμημένο ρεύμα του εξοπλισμού είναι μικρότερο, η διατομική περιοχή καλωδίων δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 120mm2.

Πολιτική απορρήτου | Κίνα Καλή ποιότητα Καλώδιο δύναμης αργιλίου Προμηθευτής. 2019-2024 Zhenglan Cable Technology Co., Ltd Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.